In continuarea demersului de constientizare din cadrul campaniei „PSO, dincolo de piele – Accepta-ma, sustine-ma, apropie-te!”, Societatea Romana de Dermatologie transmite mesajul ca psoriazisul nu este o boala contagioasa si subliniaza necesitatea unui management adecvat al afectiunii, in vederea cresterii calitatii vietii pacientului. Psoriazis este o afectiune a pielii care nu este contagioasa si care produce placi rosii, uscate, de piele ingrosata.
Pielea capata aspect de solzi uscati, acesta este rezultatul proliferarii rapide a celulelor pielii, care este declanşată de limfocitele anormale din sange. Psoriazis afecteaza de obicei pielea de pe coate, genunchi si scalp. Psoriazisul nu este o boala infecto-contagioasa, astfel ca nu poate fi transmisa de la o persoana la alta. unor controale medicale de specialitate pentru a identifica eventualele reactii adverse sau aparitia cancerului de piele (persoanele cu psoriazis sunt predispuse sa dezvolte cancer cutanat). Uneori, este indicat sa se schimbe periodic.
Leziunile variază ca aspect, în funcţie de tipul de psoriazis, care poate fi de 5 feluri: cu plăci, gutos, pustular, inversat şi eritrodermic. Cel mai frecvent întâlnită formă de psoriazis este cea cu plăci, întâlnită în peste 80% din cazurile de psoriazis. Aceasta se manifestă prin porţiuni de piele. Leziunile de psoriazis pot apărea oriunde pe corp, dar la adult mai puţin pe faţă. „Mulţi pacienţi mă întreabă dacă este psoriazisul o boală contagioasă. Nu este o boală contagioasă, ci una ereditară. Se moşteneşte o genă care înseamnă predispoziţia de a face boala.
De altfel, toti specialistii subliniaza ca psoriazisul este mai mult decat o boala de piele, cu comorbiditati multiple si implicatii severe la nivel psihosocial, profesional si economic. Ca urmare a stigmei asociate, boala are implicatii severe la nivel psihosocial si profesional, persoanele cu psoriazis fiind uneori discriminate si izolate. Psoriazisul este o boală de piele, dar nu se transmite de la o persoană bolnavă la una sănătoasă prin atingere sau orice altă formă de contact. Cu toate acestea, pacienţii cu psoriazis sunt deseori marginalizaţi în societate şi obligaţi să se izoleze.
Pentru un tratament corect, vezi care sunt situatiile in care poti avea psoriazis, cea mai frecventa boala de piele cu multe forme si cu localizari diverse. Bolile de piele sunt cele mai intalnite forme de infectii care apar la oamenii de toate varstele. Este foarte importanta diagnosticarea corecta a bolii si administrarea tratamentului specific; netratata, orice afectiune de piele se agraveaza si afecteaza nu numai sanatatea fizica ci si echilibrul emotional, conducand la aparitia depresiei, anxietatii si la scaderea stimei de sine. Peste 400.
000 de români suferă de psoriazis, o boală greu de dus atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Cei mai mulți bolnavi se simt discriminați și ajung astfel să se izoleze sau chiar să își dorească să își ia viața. 60% dintre pacienții cu psoriazis suferă și de episoade depresive, atrag atenția medicii.
Boala de piele psoriazis contagioasa: Psoriazis. Date generale despre aceasta boala –
Dr. Alin Nicolescu: Psoriazisul nu este o boala. Psoriazis. Date generale despre aceasta boala. Psoriazisul cauze, simptome, tratament. Psoriazis: cauze, tipuri, simptome, tratament. Este psoriazisul o boală contagioasă? Sursa de. Prof. dr. Calin Giurcaneanu: Psoriazisul, mai mult. Psoriazisul nu este o boală contagioasă.
Psoriazis De ce este Cea Mai Frecventa Boala. Bolile de piele Cumpără Sanidex în România (crema pentru psoriazis). Psoriazis – cât de periculoasă este această boală